Vloerisolatie Kruibeke

Home > vloerisolatie Kruibeke

Vloerisolatie Kruibeke

ENERGIEZUINIG WONEN IN Kruibeke BEGINT BIJ een goede VLOERISOLATIE

Betaal minder voor je energiefactuur en haal makkelijk de EPB/EPC-norm voor uw woonst of gebouw in Kruibeke dankzij de vloerisolatie-producten van Vloerder-tegelzetter.be BV – David Willocx.

Kies voor een aannemer vloerisolatiewerken met +15 jaar ervaring met EPS-isolatiemortel, PUR spuitisolatie (gespoten PUR) , plaatsen vloerisolatieplaten uit diverse materialen (PUR, PIR, EPS, XPS)  en akoestische vloerisolatie.

Gebruik vloerisolatie. Hoe beter geïsoleerd, hoe minder warmteverlies. Wist je dat 30 procent van de warmte in je huis ontsnapt langs de vloer?

Vloerder-tegelzetter.be BV – David Willocx = één aanspreekpunt voor vloerisolatie, chapewerken en vloer- en tegelwerken. David Willocx zorgt ervoor dat alle isolatiewerken volgens de geldende normen van het WTCB worden uitgevoerd.

Nu investeren voor een energiezuinige toekomst:  Onze vloerisolatie vormt de perfecte combinatie met de tandem vloerverwarming – warmtepomp.

Heeft u vragen of wilt u professionele begeleiding bij het isoleren van uw vloer? Vloerder David Willocx geeft u vrijblijvend advies! Neem gerust contact met ons op. Wij komen vrijblijvend tot bij u in regio Kruibeke.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste vloerisolatie? 

Steeds beschikbaar voor vragen/advies, een werfbezoek in Kruibeke, vrijblijvende offerte.

Isolerende uitvullingslaag.

PUR hardschuim voor vloerisolatie.

Meest stabiele isolatiewaarden.

Demp geluiden met akoestische vloerisolatie.

Vloerisolatie Kruibeke


EPS isolatiemortel

ISOLERENDE UITVULLINGSLAAG

Isolatiemortel is een isolerende en onbrandbare uitvullingslaag op basis van gerecycleerde EPS korrels. Deze EPS mortel is zeer licht met minimale belasting van de constructie en is thermisch heel goed isolerend.

De thermisch sterk isolerende uitvullingslaag bestaat uit een mengsel van fijne gerecycleerde EPS korrels omhuld met de juiste toeslagstoffen die verbeterde eigenschappen geven aan de cementgebonden mortel.

Het mengen en doseren, met uitsluiting van toevoeging van zand, gebeurt op de werf met een speciaal daarvoor ontworpen pomp.

Isolatiemortel kan gebruikt worden als enkelvoudige vloerisolatie waarop rechtstreeks de vloerverwarming komt. Om de isolatiewaarde een boost te geven kan er voor gekozen worden om op de isolatiemortel een extra laag te plaatsen van gespoten PUR of isolatieplaten.

Isolatiemortel wordt in de volksmond isolatiechape genoemd; ondanks de naam isolatiechape moet er op de laag  isolatiemortel altijd een chape geplaatst worden alvorens de vloerbekleding (keramische tegels, natuursteen, laminaat,…) te installeren.

VOORDELEN VAN ISOLATIEMORTEL

 • Zeer licht: minimale belasting van de constructie
 • Thermisch zeer goed isolerend
 • Monoliet: koudebruggen uitgesloten
 • Onbrandbaar: belangrijk bij renovatie op plankenvloeren
 • Drukvastheid: 10x hoger dan bij een gewone isolatie = grote diktes mogelijk
 • Akoestisch isolerend in combinatie met Acoustic Foam
 • Met OVAM gebruikstoelating

PUR spuitisolatie

PUR HARDSCHUIM VOOR VLOERISOLATIE

PUR is een polyurethaan hardschuim voor het isoleren van vloeren voor diverse bouwtoepassingen. PUR wordt rechtstreeks op de betonplaat gespoten waar reeds alle leidingen geplaatst zijn.

Het thermisch isolerend vermogen van PUR hardschuim is het hoogste van tot dusver bekende isolatie materialen met een 0,021 W/mK is het veruit de beste thermische isolatie.

PUR: EEN UNIEK SYSTEEM

De oppervlakte wordt volledig opgespoten met PUR schuim. Zo bekomt men een monolithische laag met goede aansluiting aan de muren. Hierdoor zullen alle leidingen en buizen mooi ingepakt zijn. Na enkele minuten kan het vloersysteem of de vloerverwarming aangebracht worden. Voor het plaatsen van de vloerverwarming wordt de laag gespoten PUR eerst geschuurd.

De gespoten PUR wordt geplaatst volgens de geldende normen van het WTCB om verzakken te voorkomen:

 • Betonplaat droog, stofzuig proper, minimumtemperatuur betonplaat 5°C
 • Meerlaags aangebracht tot de gewenste dikte
 • Maximumdikte 15 cm

VOORDELEN VAN PUR SPUITISOLATIE

 • PUR verzekert de best mogelijke isolatiewaarde
 • Het plaatsen van een uitvullingschape is overbodig.
 • Hoogtewinst van ca. 3 tot 4 cm.
 • Perfecte aansluiting aan de muren

DE NIEUWE GENERATIE VLOERISOLATIE

Met Isotrie 204-S PUR-schuim kunnen we je werf realiseren met 100% milieuvriendelijk en klimaatneutraal polyurethaanschuim. Hiermee zijn we 3 jaar voor op de Europese wetgeving. Deze generatie PUR-schuim biedt tal van voordelen:

 • Ecovriendelijk: grondstoffen zijn 100% neutraal, goed voor het klimaat (GWP=0) en voor de ozonlaag (ODP=0)
 • Beter isolerend: vermindert warmteverlies via (tussen)vloeren
 • Vermindert de bouwhoogte met 1 laag stenen
 • Veel sneller en grondiger te plaatsen
 • Goedkoop in arbeidsuren

Vloerisolatieplaten

MEEST STABIELE ISOLATIEWAARDEN

Vloerisolatieplaten hebben een zeer stabiele lambda waarde λD.

Aandachtspunt: De isolatieplaten dienen geplaatst te worden op een vlakke ondergrond, deze kan zijn:

 • Uitvullingschape
 • Uitvullingslaag van isolatiemortel
 • Houten plankenvloer,…
PUR/PIR-isolatieplaten

Deze isolatieplaten bestaan uit een kern van hard polyurethaanschuim, bekleed aan beide zijden met een meerlaags aluminium folie. Deze platen hebben een isolerende waarde van 0.022 W/mK en een druksterkte van +175 kPa.

EPS-platen

Deze isolatieplaten bestaan uit geëxpandeerde polystyreen. Tijdens het verwerkingsproces van de isolatieplaat vormen er zich vele luchtbelletjes in het materiaal waardoor de platen zeer licht zijn. Deze platen hebben een isolerende waarde van 0.034 W/mK en een druksterkte van +200 kPa.

XPS-platen

Deze isolatieplaten bestaan uit geëxtrudeerd polystyreen met een gesloten cellenstructuur. Deze platen hebben een isolerende waarde van 0.029 W/mK en een druksterkte van +300 kPa.

Kooltherm vloerplaat

Deze isolatieplaten bestaan uit een kern van resol-hardschuim, bekleed aan beide zijden met een glasvlies. Deze platen hebben een isolerende waarde van 0.020 W/mK en een druksterkte van +100 kPa.

VOORDELEN VAN VLOERISOLATIEPLATEN

 • Hoge isolatiewaarde, lage stabiele lambda waarde λD
 • Hoge drukvastheid
 • Ongevoelig voor krimp
 • Ideaal voor tackeren van vloerverwarming
 • Handig formaat

Akoestische isolatie

DEMP GELUIDEN MET AKOESTISCHE VLOERISOLATIE

Geluid van boven mag je rust beneden niet verstoren. Voetstappen, een stoel die verschuift, vallende voorwerpen. Het zijn allemaal voorbeelden van contactgeluiden. En die willen we maar al te graag vermijden.

Hoe? Door tussen twee verdiepingen een extra akoestische isolatielaag te voorzien. Of technisch gesproken: door een zwevende vloer aan te brengen. De betonplaat en de chape worden ontkoppeld door het gebruik van een verende akoestische isolatielaag. Zo krijg je een zwevende vloer die contactgeluiden sterk vermindert.

Acoustic Foam

DE AKOESTISCHE SCHUIMLAAG

Acoustic Foam zorgt voor een goede contactgeluidsisolatie tussen dragende en zwevende vloeren. Dit materiaal is bovendien rotvrij, is bestand tegen vocht en beschikt over een hoog chemisch weerstandsvermogen.

De dekvloer wordt zwevend geplaatst bovenop de contactgeluidsisolatie. De kwaliteit van de contactgeluidsisolatie wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de plaatsing. Je plaatst de akoestische laag steeds met een overlapping. Bovendien dient elke akoestische brug vermeden te worden.

Eens de dekvloer is gegoten en de vloerbekleding is geplaatst, kan de overtollige isolatie worden afgesneden en de randen verder worden afgewerkt (plaatsen plinten,…) De plinten dienen te worden geplaatst met een elastische voeg.

VOORDELEN VAN ACOUSTIC FOAM

 • Makkelijk en snel te plaatsen
 • Uitstekende contactgeluidreductie
 • Elastisch

Tremblex

DE AKOESTISCHE SCHUIMLAAG

Tremblex is een polyetherschuim. Tremblex zorgt niet enkel voor akoestische maar ook voor thermische isolatie.

Akoestische isolatie wordt dus verkregen door het naadloos aanbrengen van een schuimlaag. Het schuim is vloeibaar als het op de betonplaat wordt gespoten, maar hardt direct uit tot een naadloze laag waarop de dekvloer onmiddellijk kan aangebracht worden.

VOORDELEN VAN TREMBLEX

 • Vlugge en naadloze plaatsing
 • Heel korte droogtijd
 • Geen bouwvocht
 • Uitvulchape is niet meer nodig

Kunnen we ook iets betekenen voor uw project?

Interesse in een vrijblijvende offerte of heeft u enkele vragen?